Horkentreffet 9-10 august på Finnsnes.

Gammelhorken Veterankjøretøyklubb hadde lagt årets Horkentreff til Botnhågen på Finnsnes. Som seg hør og bør stilte Hammerfest og Kvalsund Motorhistoriske forening på treffet med 7 kjøretøy – Alf Hoddø med sin Zundapp, Arild Herstrøm på Honda Goldwing, Snorre Sundquist med BSA, Tom Juhani Pedersen med Triumph Spitfire, Tore Stenersen med Triumph Herald, Johnny Stenersen med Mercedes Benz og Odd Enevold med MG. Turen sørover gikk på Hurtigruta for de to førstnevntes del, Tore og Snorre brukte bobil med tilhenger, mens Johnny, Tom og Odd kjørte for egen maskin. De tre damene Naina, Tarja og Ritva må avgjort nevnes da de utgjorde en viktig del av «teamet».

Været var greit ved oppstart fredag morgen, tilløp til regn ved Okselv, men vi gikk klar og kjørte inn i stadig bedre forhold. Ingen behov for kalesje for de åpne bilene. Første korte matstopp i Burfjord før det ble middag på Bios på Storslett. Vi møtte her flere veteranentusiaster fra Nordreisa og Alta, så vi var et helt følge som kjørte i lag videre og var på Finnsnes litt før kl. 19.00

Campingen på Botnhågen var noe sliten, men trivelig og fungerte greit nok. Arrangørene var godt fornøyd og litt imponert over at vi hadde tatt den lange turen – det må her bemerkes at de av oss som kjørte veteran «selvsagt» senere ble premiert for lengst kjørte distanse til treffet. Kvelden gikk med til etablering og en titt på de ulike kjøretøyene. Til sammen møtte det 94 kjøretøy til treffet, derav en ti – tolv motorsykler. Ellers var det veteraner av alle typer, også lastebiler. Hovedinntrykket var at veldig mange av bilene var ordinære «bruksbiler» som vi husker fra barndommen. Her var det alt fra «god bruksstand» til «ekstrem oppussing».

Etter en litt urolig natt på campingen var det tid for fellesturen ned til hurtigrutekaia i sentrum av Finnsnes. Turistene som kom i land fra Nordlys var skikkelig imponert over alle de flotte kjøretøyene, og det ble hektisk fotografering. Alf Hoddø vakte som alltid oppsikt med sin Zundapp fra 1943, men han ble fullstendig overkjørt av hunden Lady som poserte i fullt MC-utstyr på tanken til sin eier Walter Winther`s Triumph Tiger Cub fra 1963. Alf tok etter hvert innpå da kapteinen på hurtigruta viste stor interesse for Zundappen, han ble så oppslukt at det var så vidt han rakk å komme seg om bord før landgangen ble heist opp.

Været slo skikkelig til lørdagen med over 20 grader, og vel tilbake i Botnhågen var det tid for rekreasjon, refleksjon og studier av forgangen teknologi. Kl. 18.00 var det historisk foredrag og bilder fra «overlandturene» i Troms i mellomkrigsårene ( cruise- og hurtigruteturister ble transportert med taxi mellom anløpene), samt en billedserie om en spesiell Pontiac som gikk inn i tysk «tjeneste» under krigen. Skikkelig interessant!

Senere på kvelden var det grilling og egen quiz som engasjerte deltakerne, men som selvsagt ble vunnet av «google–kameratene». Diverse premieutdelinger ble det også tid til, der tre fra vårt «team» som nevnt ble premiert for lengst kjørt distanse. Ellers var det premier for beste kjøretøy i ulike klasser, men dette ble avgjort gjennom loddtrekning og sa egentlig ikke så mye. Flere fra oss mottok også premie her.

Søndagen var det tidlig oppbrudd da vi hadde en lang vei foran oss. Været var fortsatt utmerket, og turen ble på samme måte som fredagen en fin opplevelse. Selv fikk jeg kjørt både toseters MG og en diger bobil m/henger, noe som var nytt for meg. Det var en fornøyd gjeng som kom hjem på ettermiddagen etter et treff med mange inntrykk.

Snorre

Trykk på et av bildene for å starte fremvisningen

Foto: Tom og Snorre

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.10 | 00:21

Fantastisk mann og samling. Så akkurat reportasjen i Norge Rundt, og googlet.
Hvis muligheten byr seg, vil jeg besøke mannen, samlingen og sikker få "gåsehud".

...
19.06 | 14:00

hei Har du en dato?

...
05.03 | 09:18

Hei, ønsker å leie en klassisk eldre bil for bryllup i Lakselv til sommeren.

...
01.04 | 11:30

Fin side, takk for besøket Ken, flott sammling du har der. Vi treffes igjen

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE