20. mai 2015 var årets onsdagskjøringer atter i gang etter utallige kafèkvelder. Overskyet vær og en 5-6 grader var tilstrekkelig for å få fem oppmøtte foran Hoddø`s kl.18.00. Ulf Hustad (Suzuki), Bjørn Johnsen (Moto Guzzi), Tore Holm (Ural), Tom Juhani Pedersen (Jawa) og Snorre Sundquist (BMW) satte av sted innover landet, og fikk et skikkelig nostalgikick da vi kjørte utenom både Skjåholmentunellen og Stallogargotunellen. Noen vårslappe reinsdyr nikket anerkjennende da vi passerte, ellers rolig på veien.

 

Foran Coopen i Kvalsund ventet familien Stenersen, Tore med sin nyrestaurerte MZ mens Johnny stilte med NSU. Tarja hadde sin nyervervede Honda. Hun følte seg forøvrig litt sliten, og siden man ikke skal gamble med trafikksikkerheten sendte Johnny henne hjem for å stable stein foran huset.

 

Etter proviantering i Kvalsund gikk turen til Porsa. Her oppdaget vi at vedsekken fra i fjor var blitt knabbet, men drevne fjellfolk fikk raskt til et utmerket kaffebål av stedlig rask og rusk. Litt kluss og manglende rutine i forhold til hva vi hadde med av utstyr og husgeråd, men da Tore kom til med Uralen fant han en kaffekjele i sidevogna blant diverse verktøy og reservedeler.

 

Litt yr ble til regn mens kaffen kokte, men stemningen var svært god. Ramsterk bålkaffe og ulike kjeksvarianter gikk ned mellom røverhistoriene og latterkulene. Det ble her vedtatt at en hurtigarbeidende komitè skulle sjekke mulighetene for å få etablert et bord og en benk på denne populære rasteplassen.

 

Det var sju svært tilfredse karer som «cruiset» hjemover etter å ha kommet godt i gang med årets kjøringer. Regnværet hadde omtrent gitt seg. Ved siden av disse turene ser alle fram til årets Finnmarkstreff i Kongsfjord 27-29 juni. Her gjelder det å være forberedt- så still opp neste gang!!

 

Ps! Vi så ingen veteranbiler på veien – må det være tørrvær?


Skrevet av Snorre Sundquist

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.10 | 00:21

Fantastisk mann og samling. Så akkurat reportasjen i Norge Rundt, og googlet.
Hvis muligheten byr seg, vil jeg besøke mannen, samlingen og sikker få "gåsehud".

...
19.06 | 14:00

hei Har du en dato?

...
05.03 | 09:18

Hei, ønsker å leie en klassisk eldre bil for bryllup i Lakselv til sommeren.

...
01.04 | 11:30

Fin side, takk for besøket Ken, flott sammling du har der. Vi treffes igjen

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE