LMK Nytt

LMK Nytt

Hei


For siste nytt fra LMK

Gå inn på  http://lmk.no/     

       

       

       

 

     

 

Tenk når du tanker

Tenk når du tanker
I dag blandes det inntil 7 volumprosent biodiesel i nærmest all autodiesel som selges i landet. For bensin er det lov å blande inntil 5 volumprosent bioetanol i bensin. Betegnelsen for dette produktet er E5. Produktet 95 blyfri er bensin som kan benyttes av de aller fleste bensinbiler.
Første generasjon biodrivstoff er produsert av for eksempel raps, mais, fiskeavfall, slakteavfall, sukkerrør, poteter eller korn. Når plantene vokser absorberer de CO2 som bindes opp i biomassen og frigis igjen ved forbrenning eller forråtnelse.

Alle kjøretøy som kan bruke 95 oktan bensin kan bruke E5. E5 er produsert i henhold til EN 228 som også er gjort om til Norsk standard NS 228. Dersom du har et kjøretøy der du er bekymret for etanolen eller har behov for 98 oktan bensin kan du bruke denne. Det er ikke tilsatt bioetanol i 98 oktan bensin.

Dersom vi ser på Europa innfører mange av landene E10 som er bensin med opp til 10 % bioetanol. E10 kan generelt ikke brukes på forgassermotorer eller kjøretøy uten katalysator. Denne bensinen er dermed uaktuell for de fleste kjøretøy innenfor vår gruppe. Sannsynligheten er også stor for at man vil kutte ut 95 oktan E5 etter 2014. (Bensinprodusentene ønsker dette da det vil være mindre enn 10 % av kjøretøyene på veien som krever slik bensin) Når E5 bensinen blir borte må vi derfor gå over til 98 oktan bensin som fortsatt skal finnes i sortimentet for alle som ikke kan bruke E10.

Uansett er regelen vi alle bør følge: Vi har gamle kjøretøy, og må alltid som eiere ha ansvaret hva vi gjør med disse. Gammel celluloselakk, gammelt lær, unike dashbord og verdifulle motorer krever at vi setter oss godt inn i hva disse tåler av moderne tilsetningsstoffer.

”Husk alltid på å sjekke at den bensinen du fyller er tilpasset det motoren tåler.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.10 | 00:21

Fantastisk mann og samling. Så akkurat reportasjen i Norge Rundt, og googlet.
Hvis muligheten byr seg, vil jeg besøke mannen, samlingen og sikker få "gåsehud".

...
19.06 | 14:00

hei Har du en dato?

...
05.03 | 09:18

Hei, ønsker å leie en klassisk eldre bil for bryllup i Lakselv til sommeren.

...
01.04 | 11:30

Fin side, takk for besøket Ken, flott sammling du har der. Vi treffes igjen

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE