Fotoalbum

Historisk kulturkveld


Onsdag 22. februar 2017 var det premiere for et nytt tiltak i regi av Hammerfest og Kvalsund Motorhistoriske Forening – filmkveld på AKS. Den vanlige onsdagskafeen var flyttet til Arktisk Kultursenter, og hele 38 medlemmer og sympatisører hadde stilt opp kl.18.00 før vi trakk ned i Frityren kinosal for å se filmen «Le Mans» fra 1971 med Steve McQueen i hovedrollen.


Formann Odd Enevold ønsket velkommen og innrømte at han umiddelbart hadde vært litt skeptisk til en kinokveld, men oppmøtet viste at dette hadde stor interesse. Initiativet kom fra Tom Juhani Pedersen som også hadde framskaffet filmen og avtalt med kulturhuset. Siden vi var i byens kulturbygg så filosoferte han også litt rundt vårt forhold til gamle motorer og kjøretøy som en del av kulturen.


Goggen Hansen viste oss deretter en del utvalgte historiske kjøretøybilder med lokalt tilsnitt fra sitt rikholdige arkiv. Det var mange som underveis nikket gjenkjennende og kom med kommentarer og tilleggsopplysninger til bildene. Et artig innslag som sikkert kan gjentas og suppleres.


Som forfilm hadde man fått tak i en liten snutt fra England om restaureringen av «The Beast of Turin», en Fiat racerbil fra 1911 med en firesylindret motor på hele 28 liter. Det smalt skikkelig da man fikk dratt motoren i gang!


Kveldens hovedattraksjon var altså «Le Mans» med Steve McQueen. Filmen gir et godt tidsbilde fra 1971, det er mange fartsfylte scener og vi får oppleve spenningen på racerbanen og folkelivet rundt. Samtidig bærer naturlig nok filmen preg av alderen med litt kornete bilder, dvelende kamerabruk og lange blikk fra hovedpersonene. Omtrent 2/3 ut i filmen under et dramatisk bilcrash så flimret og stoppet filmen opp. For oss veteranentusiaster er ikke slike stopp uvanlig, og alle tok hendelsen med godt humør. Etter et par mislykkede forsøk på oppstart begynte vi å vurdere om det var tid for å hente fram «havariprisen», men kinomaskinisten fikk det hele i gang igjen og vi fikk med oss en relativt «happy ending».


Etter filmen var tilbakemeldingen fra de frammøtte at dette var en morsom vri på de vanlige kafekveldene, slike arrangementer bidrar til å holde interessen oppe hos medlemmene og forkorter ventetiden til neste sesong. Kanskje noe å tenke på for andre veteranklubber?  

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.10 | 00:21

Fantastisk mann og samling. Så akkurat reportasjen i Norge Rundt, og googlet.
Hvis muligheten byr seg, vil jeg besøke mannen, samlingen og sikker få "gåsehud".

...
19.06 | 14:00

hei Har du en dato?

...
05.03 | 09:18

Hei, ønsker å leie en klassisk eldre bil for bryllup i Lakselv til sommeren.

...
01.04 | 11:30

Fin side, takk for besøket Ken, flott sammling du har der. Vi treffes igjen

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE