Tur til Seiland.


Av Snorre Sundquist
Tirsdag 1.september 2015 arrangerte MC-avdelingen av HKMF en ekstratur til Seiland. Tirsdagen ble valgt fordi det passet med fergetidene. Været var ikke det beste med 6-7 varmegrader, vestavind og regnbyger. Følgende fem tøffinger stilte på fergeleiet kl. 16.30: Ben løvlien, Frank Nergård, Ken Olsen, Tom Juhani Pedersen og undertegnede. Vel over på Seilandssiden var det strake veien til Hønseby på til dels dårlig asfaltvei. Butikken var (selvsagt) åpen, og har ble vi tatt godt imot av Andrè Larsen, som vel ikke hadde sett så mange flotte sykler samlet utenfor butikken før. Kaffe, kjeks og is gikk ned på høykant mens vi fikk orientering om stedet og lokalhistorien. Ben kjøpte seg til og med et sett med beiskoster. Det ble også tid til en rundtur nede på kaia og inne på det tidligere fiskebruket.


Vi ble tipset om en gammel Bucher tohjulstraktor bak en låve i nærheten, og denne måtte befares. Det andre oppfatter som søppel er nok gull for oss veteranentusiaster, og hadde vi hatt muligheter hadde traktoren blitt med tilbake til Hammerfest pronto! Artig å se uansett.


Etter å ha overlatt traktoren til en fortsatt uviss skjebne, startet vi opp og kjørte til Skakkebakken hvor Ken har kjenninger. Dessverre var ikke eieren tilstede, men kona stilte velvillig opp og lot oss befare området. Dette er en småbåtslipp som fungerer etter prinsippet at intet skal kastes, og når en bygning er fylt opp av alskens rart så bygger man en ny. Dette hadde resultert i en håndfull naustlignende byggverk på et begrenset område. Her var det utrolig mye av interesse, mest forskjellig verktøy. Et av høydepunktene var en likevel en rusten blikkboks som hadde inneholdt Ringstads Kjøttpølser. Virkelig et klenodium for oss kjennere av tjukkpølser!


Skakkebakken var som et museum, og hit må vi tilbake. Nå var imidlertid sulten påtrengende, og vi kastet oss på syklene over til Vassbukta for å finne ly for regn og vind. Vel framme ble vi tatt vel imot av Bjørn Dagfinn Johansen som ga oss en grov oversikt over stedets maskiner, redskaper, kjøretøyer og bygninger. Heldigvis hadde han også en grillstue nede i fjæra med alle rettigheter, og denne måtte vi gjerne benytte. På et øyeblikk hadde vi fyrt opp på grua, og medbrakte tjukkpølser, lompe og klubbketsjup/sennep kom på bordet. Regnet pisket på vinduene, og mens pølsene ble fortært med stort velbehag kom Bjørn Dagfinn innom medbrakt en Smith & Wesson Magnum 0.44 som ble gjenstand for nøye gransking og mange kommentarer.


Tiden går fort i godt selskap, og det var plutselig tid for oppstart for å nå ferga fra Kjerringholmen kl. 21.00. Nå var det begynt på bli mørkt, og det var en fornøyd liten gjeng veteranentusiaster -mett på opplevelser og tjukkpølser - som kom tilbake til byen og hverdagen!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Odd Enevold | Svar 16.09.2015 20.11

Flott iniativ.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.10 | 00:21

Fantastisk mann og samling. Så akkurat reportasjen i Norge Rundt, og googlet.
Hvis muligheten byr seg, vil jeg besøke mannen, samlingen og sikker få "gåsehud".

...
19.06 | 14:00

hei Har du en dato?

...
05.03 | 09:18

Hei, ønsker å leie en klassisk eldre bil for bryllup i Lakselv til sommeren.

...
01.04 | 11:30

Fin side, takk for besøket Ken, flott sammling du har der. Vi treffes igjen

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE