Onsdagstur 15. juni 2016. Garasjebesøk hos Yngvar Heitmann, Eiby.  

Tekst: Snorre Sundquist, Foto: Snorre Sundquist og Tom Juhani Pedersen

 

Onsdag 15 juni hadde veterangjengen en «utvidet» onsdagstur med oppmøte allerede kl. 15.30 utfor Hoddø`s. Vi skulle til Eiby i Alta for å inspisere garasjen(e) til den kjente «allrounder» i veteranmiljøet – Yngvar Heitmann. Etter å ha plukket opp flere på veien var vi ti stykker – to biler og åtte motorsykler- som la i vei fra Skaidi i et godt brukbart vær til tross for litt regn da vi dro fra Hammerfest.

 

I Alta var det en kort «pitstop» for innkjøp av kjøttpølser før vi fortsatte til Eiby. Yngvar hadde stilt fram sin BMW Isetta, Fiat 850 og NSU Prinz godt synlig fra riksveien, så det var lett å finne fram. Ellers er samlingen hans så rikholdig at man må la bildene tale for seg. Selv om det også befant seg et og annet «skogsvrak» i nærområdet så kjennetegnes Yngvars samling av at de fleste kjøretøyene er i meget god stand og kan startes uten videre. Han har også et bredt spekter av mopeder, motorsykler, snøscootere, personbiler og tyngre kjøretøy. Selv telte jeg over 20 motorsykler/mopeder, og de øvrige utgjorde vel samme antall. Selv visste ikke Yngvar hvor mange det var. 

 

Et annet forhold som gledet et veteranhjerte var at Yngvar synes å være «altetende» i forhold til å ta vare på gamle kjøretøy, det er ikke spørsmål om motorvolum, produksjonsland eller antall hjul. Samtidig har Yngvar meget god teknisk innsikt, og holder et høyt faglig nivå på det han utfører enten det gjelder mekanikk, lakkering eller interiørarbeid. Dette gjør et garasjebesøk hos Yngvar til rene skattkisten for oss som bare disponerer en vanlig biloppstillingsplass. Skjønt garasjebesøk – her var det flere bygninger der den største var på høyde med et godt, ordinært bilverksted.

 

Yngvar hadde kokt kaffe og fyrt opp grillen før vi kom, og heiv seg straks i vaffelsteiking. Sola varmet og vi koste oss skikkelig ute på terrassen mens ulike pølsevarianter godgjorde seg på grillen. Yngvar syntes det var stas å få besøk «langveisfra», og misunte oss veteranmiljøet. Alta har mange som «fusker i faget», men de har ikke klart å samle seg slik som oss.

 

Mett på mat og inntrykk var det tid for å sette nesen ut mot kysten. Været var nå helt upåklagelig, og vi hadde en knalltur over Sennaland med solen lavt over horisonten og en kort «røykepause» på Aissaroaivve. Vi var i Hammerfest omkring midnatt, og vil huske denne turen med glede. Her må flere kjenne sin besøkelsestid, våre kjøringer er for alle og koster ikke mer enn initiativet, drivstoff, kjøttpølser og godt humør!

 

Vi takker Yngvar for at vi fikk komme på besøk!

Hilsen: Rune, Knut, Trond, Gunnar, Ulf, Frank, Tom, Odd, Tore og Snorre 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Totte Knutzen | Svar 27.10.2018 00.21

Fantastisk mann og samling. Så akkurat reportasjen i Norge Rundt, og googlet.
Hvis muligheten byr seg, vil jeg besøke mannen, samlingen og sikker få "gåsehud".

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.10 | 00:21

Fantastisk mann og samling. Så akkurat reportasjen i Norge Rundt, og googlet.
Hvis muligheten byr seg, vil jeg besøke mannen, samlingen og sikker få "gåsehud".

...
19.06 | 14:00

hei Har du en dato?

...
05.03 | 09:18

Hei, ønsker å leie en klassisk eldre bil for bryllup i Lakselv til sommeren.

...
01.04 | 11:30

Fin side, takk for besøket Ken, flott sammling du har der. Vi treffes igjen

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE