Tur til Seiland – 2.

 

Onsdag 7. september 2016 var det tid for å gjenta fjorårets suksess – turen til Seiland. Hele 8 motorsykler og tre biler fra veteranforeningen kjørte om bort på ferga kl. 16.30 i tillegg til den normale lokaltrafikken. Lett regn og lave tåkeskyer la ingen demper på stemningen.

 

Første strekket gikk direkte til butikken i Hønseby, der vi ble tatt godt imot av innehaveren Andrè Larsen. Kaffe, kjeks, is og brus gikk ned på høykant, og vi ble oppdatert på Seilands «indre liv». Etter hvert måtte vi befare den flotte «Bucher – Guyer» tohjulstraktoren K10 modell 1963 som sto bak fjøsen i nærheten. Den var egentlig blitt enda mer attraktiv enn for et år siden. Spørsmålet er når en av oss henter den. Andreas var interessert, det spørs bare om den var «stor» nok!

 

Fra butikken gikk turen til Skakkebakken slipp og mekaniske verksted. Edvin Dagsvold var selv hjemme, og vi fikk fri tilgang til alle skurene. Selv om vi var her for et år siden var det fortsatt mye uoppdaget – Skakkebakken er ikke utforsket på en snau time. Særlig interesse vakte en Simpson trehjuls-moped (mest sannsynlig fra fra 90-tallet) som sto under en presenning. Det faktum at Edvin hadde en tilsvarende ekstra på låven gjorde at flere så muligheter.

 

Sulten begynte etter hvert å gjøre seg gjeldende, og kursen ble satt mot Bjørn Dagfinn Johansen i Vassbukta. Her sto grillstua til disposisjon, og snart var kaffen på kok og grillinga i gang. Det var godt å sitte innendørs da regnet hadde økt på. Dessuten begynte det å mørkne. Bjørn Dagfinn dukket selv opp med to revolvere, som ble behørig studert og beundret. Ingen følte likevel behov for noen skuddveksling denne gang. 

 

Tida går fort i godt selskap, og snart var det på tide å komme seg avgårde for å nå ferga Kjerringholmen- Akkarfjord kl. 21.00. Det var mørkt og vått, men nå dreide det seg kun om et kvarters kjøring. Etter noen minutters venting på venterommet med heftig Rap-musikk på en gjenglemt CD-spiller kjørte vi om bord, og vi var eneste passasjerer sammen med en septikbil som stinket noe forferdelig.

 

Turen til Seiland var like vellykket som sist, selv om det regnet (som i fjor)! Når veteranene hiver seg til er været av underordnet betydning!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.10 | 00:21

Fantastisk mann og samling. Så akkurat reportasjen i Norge Rundt, og googlet.
Hvis muligheten byr seg, vil jeg besøke mannen, samlingen og sikker få "gåsehud".

...
19.06 | 14:00

hei Har du en dato?

...
05.03 | 09:18

Hei, ønsker å leie en klassisk eldre bil for bryllup i Lakselv til sommeren.

...
01.04 | 11:30

Fin side, takk for besøket Ken, flott sammling du har der. Vi treffes igjen

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE